Brinu te razni problemi koje primjećuješ u društvu oko sebe? Misliš da je danas izazovno biti mlada osoba u Hrvatskoj, ali i Europi? Ne znaš imaš li dovoljno znanja i vještina da se nosiš s promjenama u raznolikom europskom društvu? Reci nam što misliš o ovome, dođi na

 

konferenciju

“Omogućimo svim mladim ljudima da sudjeluju u raznolikoj, povezanoj i uključivoj Europi. Spremi za život, spremni za društvo!”

koja će se održati u petak,

17.06.2016. s početkom u 10.00 sati

u hotelu „Panorama“ u Zagrebu.

Tema konferencije je ujedno i tema 5. ciklusa strukturiranog dijaloga koji se trenutno provodi kroz 18 mjeseci nizozemskog, slovačkog i malteškog predsjedavanja Europskom unijom. Strukturirani dijalog je proces konzultacija između donositelja odluka i mladih, koji osigurava da mišljenja i preporuke mladih budu jedan od ključnih impulsa prilikom donošenja odluka i oblikovanja politike za mlade. Zato će se na konferenciji mladi i predstavnici donositelja odluka susresti kako bi razmijenili mišljenja kako mlade u Hrvatskoj osnažiti da budu punopravni građani današnje raznolike, povezane i uključive Europe.

 

Na konferenciji će biti riječi o važnosti strukturiranog dijaloga kao interaktivnog alata koji mladima daje priliku da svoje mišljenje o određenom pitanju upute najvišim političkim razinama, životnim vještinama koje su danas mladima potrebne da bi se mogli uspješno suočiti s izazovima modernog, europskog društva te će se u konačnici mladi u neformalnoj i participativnoj atmosferi susresti s predstavnicima donositelja odluka kako bi razmijenili mišljenja o ovim temama.

 

Konferenciju organizira Nacionalna radna skupina za provedbu strukturiranog dijaloga u Hrvatskoj, a koju čine predstavnici Ministarstva socijalne politike i mladih, Agencije za mobilnost i programe EU,  Zajednice informativnih centara za mlade u Hrvatskoj i Mreže mladih Hrvatske.

 

Prijave se primaju putem sljedeće prijavnice do 10. lipnja, odnosno do popunjenja raspoloživih kapaciteta. Svi troškovi sudjelovanja bit će pokriveni (ručak, putni troškovi, po potrebi i smještaj), a precizan program konferencije sudionicima će biti dostavljen nekoliko dana prije same konferencije. Sva pitanja oko sudjelovanje na samoj konferenciji možeš uputiti na petra@mmh.hr

 

 

Vidimo se u 17.6. u Zagrebu!

Pročitajte originalnu objavu na stranicama: www.mmh.hr