Hrvatska delegacija sastavljena od predstavnika udruga mladih i tijela državne uprave zastupljenih u Nacionalnoj radnoj skupini za provedbu strukturiranog dijaloga sudjelovala je od 20. do 23. ožujka na Malti na trećoj Europskoj konferenciji mladih u sklopu 5. ciklusa strukturiranog dijaloga.

Ovom konferencijom svome se kraju približava ciklus strukturiranog dijaloga nazvan “Omogućimo svim mladim ljudima da sudjeluju u raznolikoj, povezanoj i uključivoj Europi. Spremni za život, spremni za društvo!” koji se u svojoj srži fokusirao na pitanje životnih vještina koje su mladim ljudima danas potrebne da bi se mogli biti punopravno sudjelovati u modernom, europskom društvu. Dvjestotinjak delegata mladih i predstavnika donositelja odluka iz brojnih europskih zemalja, ali i gostiju iz Britanske zajednice naroda (Commowealth). Delegati su podijeljeni u 8 radnih skupina osmišljavali konkretne prijedloge pomoću kojih je moguće provesti 8 preporuka osmišljenih na konferenciji mladih u Košicama, a koje su tijekom konzultacija koje su uslijedu u periodu između 2 konferencije ocijenjene kao najrelevantnije za najveći broj zemalja koje sudjeluju u provedbi strukturiranog dijaloga.

Hrvatsku delegaciju činili su Dubravko Šopar iz Zajednice informativnih centara za mlade u Hrvatskoj, Luka Bogdan iz Instituta za stručno usavršavanje mladih, Adela Čujko iz Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku te Petra Pekica iz Mreže mladih Hrvatske.