european-youth-week-2017

Od 1. do 7. svibnja diljem Europe po 8. put obilježavat će se Europski tjedan mladih . Cilj ovogodišnjeg Europskog tjedna mladih jest skrenuti pozornost na solidarnost i društveni angažman mladih, posebno kroz promociju sudjelovanja mladih u Europskih snagama solidarnosti te njihovo sudjelovanje u oblikovanju politika za mlade.  S obzirom da je jedan od glavnih alata sudjelovanja mladih u oblikovanju politika za mlade upravo strukturirani dijalog, ove će se godine u sklopu obilježavanja tog tjedna diljem Europe promovirati  važnost uključivanja mladih u provedbu strukturiranog dijaloga na različitim razinama.

S tim ciljem Mreža mladih Hrvatske poziva udruge mladih i za mlade iz cijele Hrvatske koje različitim aktivnostima namjeravaju/žele obilježiti Europski tjedan mladih te u sklopu njega promovirati strukturirani dijalog, da joj se jave u svrhu suradnje s ciljem zajedničke promocije ovog alata za uključivanja mladih u procese donošenja odluka.  MMH zainteresirane udruge mladih i za mlade može podržati na različite načine te stoga poziva da joj se zaključno s 18. travnja na mail adresu petra@mmh.hr jave s prijedlogom aktivnosti kojom žele sudjelovati u obilježavanju ovogodišnjeg Europskog tjedna mladih.

 

Prijedlog aktivnosti (max. dvije stranice teksta) treba sadržavati sljedeće:

 

(1) kratak opis organizacije koja je zainteresirana za suradnju (obavezno navesti kontakt, osobu za komunikaciju  i po mogućnosti link na web/Facebook stranicu udruge)

(2) opis aktivnosti koja se planira organizirati (obavezno navesti mjesto događanja, potencijalni datum, trajanje, metodu izvedbe, ciljanu skupinu aktivnosti, način promocije i informiranja o aktivnosti)

(3) iskustvo s provedbom strukturiranog dijaloga (ukoliko ga udruga ima)

(4) poželjan način podrške od strane Mreže mladih Hrvatske

 

Kakve smo aktivnosti zainteresirani podržati?

 

Zainteresirani smo za suradnju s udrugama mladih i za mlade koje u sklopu obilježavanja Europskog tjedna mladih žele predstaviti i promovirati strukturirani dijalog bilo da će u periodu između 1. i 7. svibnja organizirati akciju/aktivnost koja je u potpunosti posvećena strukturiranom dijalogu ili će neki dio aktivnosti/akcije posvetiti strukturiranom dijalogu. Primjeri takvih aktivnosti su: javna tribina, štandovi, simulacija procesa strukturiranog dijaloga, predavanja o strukturiranom dijalogu, prezentacija projekata strukturiranog dijaloga, druge interaktivne promotivne aktivnosti. Ovo su tek neke od ideja aktivnosti/akcija, no ovaj popis nikako nije konačan. Budite kreativni  i javite nam se s vašim prijedlogom, važno je samo da se radi o aktivnosti javnog karaktera koja je dostupna svim zainteresiranim osobama te da je kraćeg trajanja (poludnevna ili jednodnevna aktivnost).

 

Kako vas možemo podržati?
Postoje različiti načini na koje vas možemo podržati u organizaciji vaših aktivnosti/akcija.
Ovo su tek neki od njih:
– donacijom promo materijala koji se tiču strukturiranog dijaloga
– promocijom vaših aktivnosti na našim komunikacijskim kanalima (Facebook i web stranice posvećene MMH i strukturiranom dijalogu)
– povezivanjem s lokalnim koordinatorima za provedbu strukturiranog dijaloga u vašoj zajednici
– djelomičnim osiguravanjem resursa potrebnih za provedbu akcije (npr. facilitator, moderator, predavač, prijevoz sudionika, osvježenja za sudionike, dvorana za javnu tribinu, radni materijali za organizaciju akcije i sl.)

 

Nakon svega što ste pročitali zainteresirani ste za suradnju, ali nemate ideju ili trebate više informacija o strukturiranom dijalogu? Nema problema! Više informacija o strukturiranom dijalogu potražite na web stranici eupita.eu te u ovoj publikaciji.