Krajem listopada Europska komisija je raspisala poziv za podnošenje prijedloga za program Erasmus+ za 2018. godinu. Poziv obuhvaća i aktivnosti u sklopu Ključne aktivnosti 3 programa Erasmus+ što omogućuje financiranje projekata strukturiranog dijeloga na nacionalnoj i lokalnoj razini. To podrazumijeva aktivnosti koje se baziraju na sastancima između mladih ljudi i donositelja odluka. Osim toga, Ključnom mjerom 3 obuhvaćene su mnoge druge aktivnost kojima se podupire reforma politike u područjima obrazovanja, osposobljavanja i mladih.

Indikativni proračun za Republiku Hrvatsku za Erasmus+ projekte u području mladih u 2018. godini dostupan je OVDJE.

Rokovi za prijavu projekata strukturiranog dijaloga u sljedećoj godini su:

  • 15. veljače 2018.
  • 26. travnja 2018.
  • 4. listopada 2018.

Projekti u okviru strukturiranog dijaloga mogu biti u obliku sastanaka, konferencija, savjetovanja i događanja. Tim se događanjima promiče aktivno sudjelovanje mladih u demokratskom životu Europe i njihova interakcija s donositeljima odluka.

S obzirom da prva faza 6. ciklusa strukturiranog dijeloga završava u veljači 2018. godine, pozivamo zainteresirane organizacije da svoje ideje usmjere u izradu projekta koje će pomoći provedbi 2. i 3. faze strukturiranog dijaloga.

Za više podataka potražite Vodič kroz program Erasmus + koji možete dowloadati OVDJE.