Želiš da tvoja organizacija i mladi u tvojoj zajednici imaju glas u procesima donošenja odluka na svim razinama? Želiš saznati što je to strukturirani dijalog? Želiš doprinijeti tome da se što veći broj mladih iz tvoje zajednice uključi u strukturirani dijalog? Onda je ovo trening koji ne želiš propustiti!

Trening će ponuditi „kompletan paket“ relevantnih znanja koja će te potpuno osnažiti za provedbu strukturiranog dijaloga u lokalnoj zajednici, ali će ti istovremeno omogućiti da razumiješ cjelinu procesa te njegov utjecaj i svrhu. Trening će također kombinirati teorijsku i praktičnu razinu: osim što ćeš naučiti što je strukturirani dijalog te kako se provodi na EU razini, a kako u različitim državama članicama, u sklopu edukacije ćeš uz stručnu trenersku pomoć planirati aktivnosti u svojoj lokalnoj zajednici te istražiti mogućnosti kako kontinuirano i kvalitetno sudjelovanje u strukturiranom dijaloga učiniti održivim s financijskog aspekta. Trening će voditi iskusni treneri uključeni u strukturirani dijalog na različitim razinama: od europske, preko nacionalne do lokalne/provedbene.

Trening je namijenjen prvenstveno mladima koji djeluju unutar udruga mladih i za mlade, ali je otvoren i za sve osobe u radu mladima na lokalnoj razini, neovisno o njihovom organizacijskom/institucionalnom profilu, pod pretpostavkom da su motivirane doprinijeti provedbi strukturiranog dijaloga u Hrvatskoj. Malu prednost ipak će imati članovi udruga mladih i za mlade koje rade s mladima s manje mogućnosti.

Organizatori snose troškove putovanja te hrane i smještaja za vrijeme kompletnog trajanja programa.

Trening se održava od 13. do 15. studenog u Zagrebu (Kuća ljudskih prava, Selska cesta 112 c). Prijaviti se možeš putem ove POVEZNICE, zaključno s ponedjeljkom, 30. listopada u 24:00.  Kriteriji selekcije će biti: iskazani interes kandidata i udruge za uključivanje u strukturirani dijalog, rad s mladima s manje mogućnosti te rodna i geografska uravnoteženost grupe. Na trening ćemo primiti najviše 22 sudionika.

Dodatne informacije, skupa s detaljnim programom i logističkim informacijama bit će dostavljene odabranim kandidatima. Za sva pitanja u međuvremenu obratite se Petri Pekica na: petra@mmh.hr i/ili 01/4573-937.

Trening organizira Mreža mladih Hrvatske uz potporu programa Erasmus + te Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku te u suradnji s Nacionalnom radnom skupinom za provedbu strukturiranog dijaloga s mladima.