Od 13. do 15. studenog u Zagrebu se održao trodnevni trening za koordinatore strukturiranog dijaloga u lokalnoj zajednici. Trening je okupio dvadesetak mladih iz svih dijelova Hrvatske s ciljem da nauče što više o samom procesu strukturiranog dijaloga te o tome kako i na koje načine uključiti mlade u taj proces.

Pod trenerskim vodstvom Antonije Bračulj i Marina Živkovića, sudionici su prvog dana naučili više o povijesti strukturiranog dijaloga, njegovim ciljevima te relevantnosti. Kroz razne vježbe sudionici su pokušali osvijestiti važnost ovog procesa. Drugog dana treninga naglasak je bio na samom procesu te su sudionici kroz zanimljive radionice i vježbe uvidjeli načine na koje se mlade može uključiti u proces konzultacija te razne druge aktivnosti na lokalnoj razini koje mogu pridonijeti provedbi ovog izrazito važnog procesa. Uz to, osmišljavali su i načine na koje mogu promovirati strukturirani dijalog u svojim zajednicama.

Posljednjeg dana, treningu su se pridružili već iskusni koordinatori strukturiranog dijaloga koji su tijekom proteklog ciklusa u svojim lokalnim zajednicama proveli konzultacije. Fokus je tog dana bio usmjeren na novi proces konzultacija s mladima koji je započeo početkom studenog, kao dio prve faze provedbe VI. ciklusa strukturiranog dijaloga. Novi i stari lokalni koordinatori pobliže su se upoznali s temom i pitanjima novog ciklusa.

Također, zadnji dan trening je posjetila i Vanja Glogovac, voditeljica Službe za mlade i volonterstvo u Ministarstvu za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, koja je izrazila želju za nastavkom kvalitetne suradnje s mladima u provedbi strukturiranog dijaloga. Susret je završio dodjelom potvrda educiranim lokalnim koordinatorima stukturiranog dijaloga te udrugama partnerima u provedbi strukturiranog dijaloga.

Trening su sufinancirali Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku te Europska komisija kroz program Erasmus +.