U Orahovici je od 26. do 29. rujna održan trening za predstavnike srednjih škola “Dijalog EU-a s mladima u srednjim školama”. Tijekom četiri dana, 22 polaznika iz 11 škola učilo je o teorijskim i praktičnim elementima dijaloga s mladima.

Ispred jedne škole sudjelovala su po dva predstavnika – predstavnik vijeća učenika te stručni suradnik. Kroz neformalne i kreativne metode, upoznali su se s Dijalogom EU-a s mladima, naučili su kako se provodi u Hrvatskoj i EU te kako sami mogu provesti aktivnosti Dijaloga. Učili su o vijećima učenika i koja je njihova uloga te kako kroz upotrebu DEUM-a mogu pridonijeti demokratizaciji škola. Uz predloženu metodologiju 7. ciklusa učili su provesti fokus grupu te photo/video voice metode. Čuli su i koje mogućnosti mogu koristiti kroz fondove Erasmus+ programa, a krot koje Dijalog mogu uvesti u svoje zajednice.

Od sada partnere u provedbi Dijaloga možete pronaći u:
Obrtnička škola za osobne uslugeSrednja škola GlinaUčenički dom Marije JambrišakOrahovica Srednja Škola Stjepan IvšićMedicinska Skola OsijekPrva gimnazija VaraždinGimnazija Vukovar – Škola ambasador Europskog parlamentaGimnazija BjelovarGimnazija SisakGimnazija A.G.Matoš Đakovo i Srednja škola Tina Ujevića Vrgorac.

Aktivnost je organizirala Nacionalna radna skupina za provedbi Dijaloga EU-a s mladima, a financirana sredstvima Erasmus+ programa i sufinancirana sredstvima Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.