Regionalni info-centar za mlade Rijeka s Nacionalnom radnom skupinom za strukturirani dijalog organizira regionalne konzultacije strukturiranog dijaloga unutar 6. ciklusa strukturiranog dijaloga u Rijeci. Konzultacije će se održati u petak, 15. 6. 2018. od 11 sati u prostorima Regionalnog info centra za mlade Rijeka, Kružna 8, Rijeka.

Konzultacije su dio procesa koji se događa unutar 6. ciklus Strukturiranog dijaloga s mladima na razini Europske unije. Predsjedavajući trio koji u ovom ciklusu čine Estonija, Bugarska i Austrija odlučio je aktualni ciklus strukturiranog dijaloga, koji se povodi pod geslom „Mladi u Europi: što slijedi?“, iskoristiti za prikupljanje mišljenja mladih osoba o sadržaju na koji bi se trebala fokusirati nova Europska strategija za mlade. Na temelju prikupljenih odgovora u svim državama članicama, mladi iz cijele Europe su od 16. do 19. travnja na konferenciji u Sofiji (Bugarska) osmislili daljnje preporuke za izradu nove Europske strategije za mlade.

Na konzultacijama će sudjelovati 30-tak mladih osoba, osoba koje rade s mladima te predstavnika Ministarstva za demografiju, obitelj, socijalnu politiku i mlade, predstavnici jedinica lokalne i regionalne samouprave te predstavnik Nacionalne radne skupine za strukturirani dijalog.