Pozivamo vas da se prijavite na trening za predstavnike/ce vijeća učenika te stručne suradnike/ce, naziva „Dijalog Europske unije s mladima u srednjim školama“, koji će se održati u Orahovici, od 26. do 29. rujna 2019. godine.

Ovaj trening će sudionicima pružiti priliku da steknu znanja o procesu Dijalogu EU-a s mladima, kako se provodi u Hrvatskoj i EU te kako provesti aktivnosti Dijaloga EU-a s mladima uz predloženu metodologiju 7. ciklusa. Uz to, sudionici će promišljati o mogućnostima svoje škole te vijeća učenika za provođenje Dijaloga EU-a s mladima, kao i  korištenju metoda istog u svrhu efikasnijeg uključivanja mladih u lokalne procese u svojim zajednicama. Kroz trening će sudionici saznati koji su učinci Dijaloga EU-a s mladima na politike od važnosti za mlade te će osvijestiti važnost zagovaranja za implementaciju preporuka prethodnog ciklusa Dijaloga EU-a s mladima na lokalnoj razini. Sudionici će međusobno imati priliku razmijeniti iskustva te se upoznati s praksama i načinima rada vijeća učenika drugih škola. Također će se moći informirati o mogućnostima provedbe i financiranja projekata Dijaloga EU-a s mladima kroz program Erasmus+, kako na lokalnim razinama, tako i u lokalnim zajednicama.

Trening organizira Nacionalna radna skupina za provedbu Dijaloga Europske unije  s mladima, a financiran je sredstvima programa Erasmus + te Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

S obzirom da Dijalog EU-a s mladima prije svega pretpostavlja metodu kroz koju dolazi do razmjene mišljenja i diskusije između mladih i donositelja odluka, sudjelovanje na edukaciji imat će utjecaja i na razvoj komunikacijskih vještina, doprinijet će razvoju metoda slušanja, uvažavanju drugačijeg mišljenja te razvoju vještina artikulacije mišljenja i formulacije argumenata.

 

Što nudimo sudionicima edukacije?

Sudionicima edukacije osiguravamo besplatan smještaj u dvokrevetnim sobama (učenici će biti smješteni u više krevetnim sobama) te sve obroke za vrijeme trajanja edukacije. Sudionicima ćemo osigurati i plaćanje troškova putovanja javnim prijevozom, a po završetku edukacije sudionicima će biti uručene potvrde o pohađanju edukacije. Na potvrdi će biti istaknut broj sati trajanja edukacije, kao i ishodi. Program edukacije je prošao kroz postupak verifikacije pri Ministarstvu znanosti i obrazovanja, kao i Agencije za odgoj i obrazovanje.

 

Gdje i kada se održava edukacija?

Edukacija će trajati četiri dana u Orahovici, u Centru za edukaciju Gradskog društva Crvenog križa Osijek (https://bit.ly/2w2KslB). Dolazak sudionika se očekuje 26. rujna do 16h, a odlazak 29. rujna nakon ručka. Izabrani polaznici dobit će detaljan raspored edukacije prilikom obavijesti o izboru za sudjelovanje.         

 

Kako se prijaviti?

Molimo zainteresirane da se prijave putem ove poveznice: https://www.surveymonkey.com/r/S5CSWGN. Potrebno je iskazati motivaciju za pohađanje edukacije, kao i motivaciju za uključivanje u proces provedbe aktivnosti 7. ciklusa Dijaloga EU-a s mladima. Prijave traju do ponedjeljka, 16. rujna 2019. godine. Kriteriji izbora bit će:

  1. iskazani interes kandidata za uključivanje u Dijalog EU-a s mladima
  2. rodna i geografska uravnoteženost grupe

Na treningu će sudjelovati najviše 22 sudionika iz 11 srednjih škola.. Organizatori snose troškove putovanja javnim prijevozom te hrane i smještaja za vrijeme kompletnog trajanja programa.

 

Dodatne informacije, zajedno s detaljnim programom i logističkim informacijama bit će dostavljene odabranim kandidatima 18. rujna 2019.

Za sva pitanja u međuvremenu obratite se Petri Jakovini na: pjakovina@mmh.hr i/ili 099/264 34 32.