U Zadru je od 2. do 5. rujna održan trening za članove savjeta mladih “Utjecaj savjeta mladih na oblikovanje EU politika kroz Dijalog Europske unije s mladima”. Tijekom četiri dana, 14 polaznika učilo je o teorijskim i praktičnim elementima dijaloga s mladima.

Uz stručno vodstvo polaznici su se upoznali s Dijalogom EU-a s mladima, naučili su kako se provodi u Hrvatskoj i EU te kako sami mogu provesti aktivnosti Dijaloga. Uz predloženu metodologiju 7. ciklusa učili su provesti fokus grupu te photo/video voice metode, a razvili su i svoje planove za provedbu konzultacija. Učili su i kako projektno razmišljati i iskoristiti mogućnosti koje Dijalog nudi u svojim zajednicama, jer savjeti mladih točka su koja povezuje donositelje odluka i mlade!

Sudjelovali su predstavnici Savjeta Mladih Grada KastvaSavjeta mladih Općine IvankovoSavjeta mladih Osječko-baranjske županijeSavjeta mladih Grada SplitaSavjeta mladih opcine BlatoSavjeta mladih Grada VaraždinaSavjeta mladih Brodsko-posavske županije, Savjeta mladih Grada Orahovice, Savjeta mladih općine Lekenik, Savjeta mladih Grada OpatijeSavjeta mladih Grada Čakovca te Savjeta mladih Krapinsko-zagorske županije.

Jako veselimo vidjeti kako se njihovi planovi provode u djelo!

Trening je organizirala Nacionalne radna skupina za provedbu Dijaloga EU-a s mladima, a financiran je sredstvima Erasmus+ programa i Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku kroz projekt EU Youth Dialogue in Croatia 2019-2020. kojeg je nositelj Mreža mladih Hrvatske.