DEUM tim, Sandra Rozman Papak i Valentina Gambiroža Staković, gostovale su na online Studentskoj konferenciji naziva „Mladi i EU: Mogućnosti i prilike zajedničke budućnosti”. Konferencija je u virtualnom okruženju okupila stručnjake koji se u svojim karijerama bave politikama EU usmjerenima prema mladima, predstavnike europskih tijela, udruga, institucija te EFRI studenticu i EFRI alumni. Svi predavači_ice su u svojim izlaganjima dali uvid u to kako današnje generacije mladih osoba predstavljaju budućnost naše zemlje i Europske unije.

Sandra i Valentina mladim studentima predstavile su proces „Dijaloga EU s mladima“, njegovu važnost i značaj, kao i predstojeće aktivnosti koje slijede u okviru IX. ciklusa.

Konferencija je organizirana u sklopu EU projekta „Povećanje zapošljivosti studenata kroz unapređenje Centra za karijere i razvoj stručne prakse – #CEZAR“, čiji je nositelj Ekonomski fakultet Sveučilišta u Rijeci. Studentska konferencija ujedno je bila i dijelom Konferencije o budućnosti Europe (KOBE) osnovane od strane Europske unije. Ova konferencija pokrenuta je u cilju organizacije velikog broja aktivnosti za proces otvorene, uključive i transparentne rasprave s građanima Europske unije o nizu prioriteta i izazova u oblikovanju zajedničke budućnosti, pod zajedničkim vodstvom Europske komisije, Europskoga parlamenta i Vijeća EU-a. Zaključci Konferencije očekuju se do proljeća 2022. godine, a temeljem istih će se oblikovati smjernice za budućnost EU-a.