Od 07. do 09. lipnja 2022. održava se novi ciklus treninga za lokalne koordinatore u okviru Dijaloga EU s mladima (DEUM). Prijavi se i pridruži timu koordinatora koji je Hrvatsku doveo na fantastično drugo mjesto po broju ispitanika u EU tijekom prošlog (osmog) ciklusa!

Trening je namijenjen mladima 18 – 30 koji djeluju unutar udruga/organizacija mladih i za mlade, ali je otvoren i za osobe koje rade s mladima na lokalnoj razini, neovisno o njihovom organizacijskom/institucionalnom profilu, pod pretpostavkom da su motivirane doprinijeti provedbi dijaloga s mladima u Hrvatskoj. 

Ciljevi treninga su:

  • naučiti što je proces Dijaloga EU s mladima, kako se on provodi u Hrvatskoj i EU te kako provesti aktivnosti Dijaloga uz predloženu metodologiju 9. ciklusa Dijaloga*;
  • promišljati o mogućnostima za provođenje Dijaloga EU s mladima te korištenje metoda istog u svrhu efikasnijeg uključivanja mladih u lokalne procese u svojim zajednicama;
  • osvijestiti koji su učinci Dijaloga EU s mladima na politike od važnosti za mlade;
  • izraditi individualne lokalne planove sudionika, uz stručnu pomoć trenerica, s konkretnim planom provedbe aktivnosti 9. ciklusa Dijaloga EU s mladima;
  • umrežiti sudionike_ce te raspraviti o potencijalnim izazovima u provođenju Dijaloga EU s mladima.

*9. ciklus DEUMa provodi se pod nazivom Zajedno za održivu i uključivu Europu, s naglaskom na razvoj inkluzivnih društva i održive zelene Europe.

Trening će ponuditi relevantna znanja, praktične metode i alate koji će te osnažiti za provedbu Dijaloga EU s mladima u lokalnoj zajednici, ali će ti istovremeno omogućiti da razumiješ cjelinu procesa te njegov utjecaj i svrhu.

Trening će voditi iskusne trenerice uključene u dijalog s mladima na različitim razinama: od europske, preko nacionalne do lokalne/provedbene.

Trening će se provoditi temeljeno na principima neformalnog obrazovanja koji podrazumijevaju aktivno sudjelovanje svih sudionika_ica. Provedba treninga prati strukturu rada kroz jutarnje i poslijepodnevne sesije. Od sudionika se očekuje proaktivno sudjelovanje na svim danima treninga, kao i provedba lokalnih konzultacija s mladima po završetku treninga.

Trening se održava od 07. do 09. lipnja 2022. u Kući ljudskih prava u Zagrebu. Tijekom treninga osigurano je osvježenje i ručak za sudionike_ice, te smještaj (noćenje) za osobe van Zagreba.

Prijaviti se možeš putem ove POVEZNICE, zaključno sa srijedom, 01. lipnja 2022. u 23.59h.

Za sva pitanja i nedoumice možeš se obratiti Valentini Gambiroža Staković putem maila valentina@mmh.hr i/ili pozivom na broj 0916008133.

Trening je financiran sredstvima programa Erasmus + te Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade.

“Sufinancira Europska unija. Izraženi stavovi i mišljenja isključiva su odgovornost autora i ne odražavaju nužno stavove Europske unije ili Europske izvršne agencije za obrazovanje i kulturu (EACEA). Ni Europska unija ni tijelo koje dodjeljuje potporu ne mogu se smatrati odgovornima za njih.”