Mreža mladih Hrvatske organizira Nacionalnu konferenciju o Dijalogu Europske unije s mladima u sklopu IX. ciklusa konzultacija s mladima naziva “Zajedno za održivu i inkluzivnu Europu”.

Dijalog EU-a s mladima (DEUM)  europski je participativni proces koji osigurava uključivanje mladih u procese donošenja odluka kroz dijalog s donositeljima odluka te podupire provedbu Europske strategije za mlade. Proces Dijaloga EU-a s mladima osigurava da preporuke i mišljenja mladih nađu svoje mjesto u nacionalnim i europskim politikama.

Konferencija će se održati u ponedjeljak, 3. travnja 2023. godine, u trajanju od 10.30 do 16:00 sati. Lokacija održavanja je dvorana u prostoru Nezavisnog sindikata znanosti i visokog obrazovanja, na adresi Ulica Florijana Andrašeca 18A, Zagreb.

Cilj je Konferencije okupiti mlade i donositelje odluka, potaknuti umrežavanje različitih sudionika u DEUM procesu te promovirati Dijalog na nacionalnoj razini.

U sklopu Konferencije bit će predstavljena i nova publikacija “Moja priča o ciljevima za mlade” te će se održati podjela nagrada pobjednicima i pobjednicama kreativnog natječaja za mlade o EU ciljevima. Također, predstavit će se i rezultati IX. ciklusa konzultacija Dijaloga EU-a s mladima, a bit će održana i panel rasprava “BUDUĆNOST CILJEVA ZA MLADE: Koliko su (i dalje) relevantni i učinkoviti“. Na interaktivan način, mladi će biti informirani i o primjerima dobre praske, a u završnom dijelu Konferencije bit će održana najava nadolazećeg X. ciklusa Dijaloga.

PRIJAVA na Konferenciju moguća je putem prijavnog obrasca dostupnog OVDJE.

Prijave su otvorene do 25. ožujka 2023. godine u 23.59h (broj sudionika_ica je ograničen).

U slučaju dodatnih pitanja kontaktirajte Srđanu Šimac na srdjana@mmh.hr ili 0992518670.

Mreža mladih organizira Nacionalnu konferenciju u okviru projekta „Dijalog EU s mladim 2022 – 2024“, sufinanciran sredstvima Europske unije (kroz sredstva Europske izvršne agencije za obrazovanje i kulturu) i sredstvima Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade.

“Sufinancira Europska unija. Izraženi stavovi i mišljenja isključiva su odgovornost autora i ne odražavaju nužno stavove Europske unije ili Europske izvršne agencije za obrazovanje i kulturu (EACEA). Ni Europska unija ni tijelo koje dodjeljuje potporu ne mogu se smatrati odgovornima za njih.”