Mreža mladih Hrvatske organizira novi ciklus Treninga za lokalne koordinatore u okviru Dijaloga EU-a s mladima (DEUM). Trening se održava u sklopu novog 10. konzultacijskog ciklusa čiji je slogan „TREBAMO MLADE“. Tematski okvir 10. ciklusa je EU cilj za mlade #3 – Inkluzivna društva.

Kada i gdje?

Trening će se održati od 3. do 5. listopada 2023. u prostoru Hi Hostela Zadar, na adresi Obala kneza Trpimira 76, Zadar.

Za koga je Trening?

Trening je namijenjen mladima od 18 do 30 godina, s područja cijele Hrvatske, koji djeluju unutar udruga/organizacija mladih i za mlade, ali je otvoren i za osobe koje rade s mladima na lokalnoj razini, neovisno o njihovom organizacijskom/institucionalnom profilu, pod pretpostavkom da su motivirane doprinijeti provedbi Dijaloga s mladima u Hrvatskoj. 

Koji su ciljevi Treninga?

  • naučiti što je proces Dijaloga EU s mladima, kako se on provodi u Hrvatskoj i EU te koji su njegovi učinci na politike za mlade;
  • kako provesti aktivnosti Dijaloga uz predloženu metodologiju 10. ciklusa Dijaloga te korištenje metoda istog u svrhu efikasnijeg uključivanja mladih u lokalne procese u svojim zajednicama;
  • osposobiti buduće lokalne koordinatore sa znanjima i vještinama potrebnima za provedbu lokalnih konzultacija s mladima;
  • izraditi individualne lokalne planove sudionika, s konkretnim planom provedbe aktivnosti 10. ciklusa Dijaloga EU-a s mladima;
  • postići preduvjete za provedbu kvalitetnih lokalnih konzultacija i povećati participaciju mladih na lokalnoj razini, posebno mladih iz marginaliziranih skupina;
  • umrežiti sudionike_ce te raspraviti o potencijalnim izazovima u provođenju Dijaloga EU-a s mladima.

DODATNE NAPOMENE:

Trening će se provoditi temeljeno na principima neformalnog obrazovanja koji podrazumijevaju aktivno sudjelovanje svih sudionika_ica. Provedba Treninga prati strukturu rada kroz jutarnje i poslijepodnevne sesije. Od sudionika_ica se očekuje proaktivno sudjelovanje na svim danima Treninga, kao i provedba lokalnih konzultacija s mladima po završetku Treninga. Trening će voditi trenerice uključene u Dijalog s mladima na različitim razinama: od europske, preko nacionalne do lokalne/provedbene.

Tijekom Treninga osiguran je smještaj/ noćenje (dvokrevetne sobe s vlastitom kupaonicom), hrana  te osvježenja/ kava u pauzama za sve sudionike_ice tijekom trajanja Treninga. Organizator pokriva putne troškove javnog prijevoza.

Više o samom procesu DEUM-a možeš saznati putem web stranice: https://eupita.eu/, a kako je to izgledalo prošle godine provjeri ovdje: https://eupita.eu/2022/06/10/zavrsili-smo-trening-za-trenere-dijaloga-eu-s-mladima/

PRIJAVA za NOVE lokalne koordinatore_ice:

Prijaviti se možeš putem ove POVEZNICE.

Prijave su otvorene do 17. rujna 2023. u 23.59h.

Broj sudionika_ica je ograničen. Nakon završetka prijava stručni tim DEUM-a će kroz selekcijski postupak odabrati 12 sudionika_ica koji će biti pozvani sudjelovati na Treningu te nakon toga provesti lokalne konzultacije u svojim lokalnim zajednicama.

VAŽNO! Što ako već imaš certifikat za lokalnog koordinatora_icu?

Trening je namijenjen NOVIM lokalnim koordinatorima_icama, koji do sada još nisu dobili certifikat za Lokalne koordinatore_ice u sklopu prethodnih treninga. Ipak, ukoliko postoji zainteresiranost i motivacija, slobodno nam se možete javiti i ako već jeste certificirani koordinator_ica, ako biste željeli sudjelovati na Treningu kao naš gost (Dan #3, datum 5. listopada 2023) i podijeliti primjere dobre prakse i dosadašnja iskustva. Ako već prethodno imate certifikat, nije potrebno ispunjavati Prijavni obrazac nego umjesto toga možete poslati upit i kratak opis motivacije na naš kontakt mail u nastavku.

Za sva dodatna pitanja i nedoumice možeš nam se javiti putem maila srdjana@mmh.hr ili na broj +385 99 251 8670 (Srđana Šimac, koordinatorica DEUM-a i trenerica).

Mreža mladih organizira Trening za lokalne koordinatore_ice u okviru projekta „Dijalog EU-a s mladim 2022 – 2024“, sufinanciran sredstvima Europske unije, sredstvima Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade te Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske.

“Sufinancira Europska unija. Izraženi stavovi i mišljenja isključiva su odgovornost autora i ne odražavaju nužno stavove Europske unije ili Europske izvršne agencije za obrazovanje i kulturu (EACEA) niti Ureda za Udruge Vlade Republike Hrvatske. Ni Europska unija ni tijelo koje dodjeljuje potporu ne mogu se smatrati odgovornima za njih.”