Protekli tjedan (3-5.10.2023.) održali smo Trening za lokalne koordinatore Dijaloga EU-a s mladima u Zadru. Na treningu je prisustvovalo 10 mladih sudionika iz različitih krajeva Hrvatske i različitih aktivističkih pozadina te dvije trenerice.

Cilj treninga bio je pružiti mladima dublje razumijevanje javnih politika, Dijaloga EU-a s mladima (DEUM), EU ciljeva za mlade te potaknuti razmišljanje o participaciji mladih i prilikama koje im se pružaju. Trening je dio priprema za lokalne konzultacije u sklopu X. Ciklusa Dijaloga EU-a s mladima koje će se održati tijekom listopada i studenog 2023. godine.

Mladi sudionici su stekli vrijedne vještine zagovaranja i timskog rada te su dobili konkretne metode i savjete za uspješnu provedbu lokalnih konzultacija. Fokus treninga bio je i na temi X. Ciklusa, cilja za mlade #3 “Inkluzivna društva”. Mladi su se upoznali s konceptom uključivosti u društvu i razmatrali kako njihove konzultacije mogu biti inkluzivne za sve

Tijekom treninga, prikupili smo važne prijedloge od mladih kako poboljšati vidljivost Dijaloga EU-a s mladima te kako promovirati nadolazeće nacionalne konzultacije. Radujemo se što smo dio ove inspirativne zajednice mladih lidera i aktivista te se nadamo uspješnoj provedbi konzultacija koje slijede.

Hvala svima koji su doprinijeli ovom nevjerojatnom iskustvu!

Mreža mladih organizira Trening za lokalne koordinatore_ice u okviru projekta „Dijalog EU-a s mladim 2022 – 2024“, sufinanciran sredstvima Europske unije, sredstvima Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade te Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske.

“Sufinancira Europska unija. Izraženi stavovi i mišljenja isključiva su odgovornost autora i ne odražavaju nužno stavove Europske unije ili Europske izvršne agencije za obrazovanje i kulturu (EACEA) niti Ureda za Udruge Vlade Republike Hrvatske. Ni Europska unija ni tijelo koje dodjeljuje potporu ne mogu se smatrati odgovornima za njih.”