Uzbudljiv susret održan je jučer s našim dragim multiplikatorima Dijaloga EU-a s mladima, obilježavajući početak novog ciklusa i označavajući novu etapu u angažmanu mladih. Sastanak je bio ispunjen energijom i entuzijazmom, a prisustvovalo mu je 12 sudionika i dvije stručne trenerice koje su dijelile svoje bogato iskustvo.

Naša organizacija posvećena je poticanju aktivnog sudjelovanja mladih u društvenim pitanjima, a Dijalog EU-a pruža idealnu platformu za to. Sastanak s multiplikatorima imao je za cilj informirati ih o novoj temi koja će biti fokus X. Ciklusa Dijaloga EU-a s mladima – tema #3 Inkluzivna društva, koja će bez sumnje potaknuti duboke rasprave i osnažiti mlade da izraze svoje stajalište.

Istaknuli smo važnost diseminacije nacionalnog upitnika X. Ciklusa Dijaloga EU-a s mladima te pozvali sve prisutne multiplikatore da budu ključni igrači u širenju informacija među svojim zajednicama. Njihova uloga u ovom procesu od iznimne je važnosti jer pomažu u osiguravanju što većeg odaziva i raznolikosti mišljenja.

Sudionici su odgovorili s oduševljenjem na poziv za sudjelovanje u diseminaciji, potvrđujući svoju posvećenost promicanju aktivnog dijaloga među mladima. Očekujemo s nestrpljenjem zajednički rad na ostvarivanju inkluzivne društvene promjene.

Mreža mladih organizira Sastanak s Multiplikatorima Dijaloga EU-a s mladima u okviru projekta „Dijalog EU-a s mladim 2022 – 2024“, sufinanciran sredstvima Europske unije, sredstvima Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade te Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske.

“Sufinancira Europska unija. Izraženi stavovi i mišljenja isključiva su odgovornost autora i ne odražavaju nužno stavove Europske unije ili Europske izvršne agencije za obrazovanje i kulturu (EACEA) niti Ureda za Udruge Vlade Republike Hrvatske. Ni Europska unija ni tijelo koje dodjeljuje potporu ne mogu se smatrati odgovornima za njih.”