deum

U sklopu projekta “RasPRAVA”, s ponosom smo sudjelovali u Dijalogu mladih s donositeljima odluka u Zagrebu. Ovaj događaj predstavljao je priliku za razmjenu ideja i stavova između mladih i onih koji oblikuju odluke, a mi smo iskoristili tu priliku kako bismo predstavili Dijalog EU-a s mladima i najavili nadolazeći ciklus.

Naša trenerica Ivona Šimunović aktivno je sudjelovala u ovom važnom dijalogu, ističući važnost aktivnog sudjelovanja mladih u društvenim pitanjima. Predstavili smo dosadašnje uspjehe i postignuća Dijaloga EU-a s mladima te naglasili kako želimo još snažnije uključiti mlade u novi ciklus koji se bliži.

Mladi sudionici nisu štedjeli riječi iznoseći svoje preporuke i izazove pred donositeljima odluka iz grada Zagreba. Bilo je inspirativno vidjeti kako mladi prepoznaju važnost svog glasa u društvenim procesima te hrabro iznose svoje stavove i želje za promjenama.

Najavili smo novi ciklus Dijaloga EU-a s mladima i pozvali mlade da se aktivno uključe. Ovaj poziv ne samo da otvara vrata novim idejama i perspektivama, već i potvrđuje našu predanost inkluzivnom procesu donošenja odluka.

Mreža mladih Hrvatske Dijalog EU-a s mladima sufinanciran sredstvima Europske unije, sredstvima Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade te Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske.

“Sufinancira Europska unija. Izraženi stavovi i mišljenja isključiva su odgovornost autora i ne odražavaju nužno stavove Europske unije ili Europske izvršne agencije za obrazovanje i kulturu (EACEA) niti Ureda za Udruge Vlade Republike Hrvatske. Ni Europska unija ni tijelo koje dodjeljuje potporu ne mogu se smatrati odgovornima za njih.”